De reis naar Albanië in de zomer van 2017

Missie ID naar Albanië 2017

In de zomer van 2017 (5 t/m 14 juli) zullen wij met een groep jongeren namens de Evangelische Gemeente Maranatha te Maassluis, met de ondersteuning van de stichting ‘Hoop voor Albanië’ vrijwilligerswerk gaan doen in Albanië. Dit alles ter ondersteuning van de in Albanië gelokaliseerde stichting ‘Seed of Hope’. Deze stichting helpt het gehele jaar elke week 500 kinderen, gezinnen en ouderen en voorziet hen in hun eerste levensbehoeften.

Wat is een hoopvolle toekomst u waard?

Onze missie is om met elkaar hoop te brengen aan de inwoners van Albanië. Op deze manier hopen wij dat te bereiken:

 • Ruim honderd kinderen zullen meegenomen worden op een vijfdaagse kampeervakantie.
  Door de kinderen uit hun leefomgeving te halen kunnen zij voor een korte periode weer even helemaal kind zijn.
 • Deze kinderen worden voorzien van een nieuw setje kleding en schoenen.
 • Door middel van muziek, drama en sportactiviteiten met educatieve en/of recreatieve doeleinden.
 • Voedselpakketten zullen uitgedeeld worden aan de minstbedeelden van het dorp Shkozë.
 • Werkzaamheden zullen verricht worden aan het gebouw van ‘Seed of hope’, zodat deze nog beter tot zijn recht zal komen.
 • Met onze activiteiten zullen we mensen in de omgeving van Shkozë aanmoedigen iets voor de eigen bevolking te betekenen.
 • Veel knuffels zullen uitgedeeld worden. We willen een cultuur van liefde neerzetten waarin de kinderen zich gewaardeerd zullen voelen (en dat zijn ze natuurlijk ook!).

Onze acties

Het komende half jaar zullen we diverse acties organiseren om de eerder genoemde punten te kunnen financieren. Hierbij is het goed om te weten dat alle leden van de groep zelf het geld voor het ticket en het verblijf betalen. Dit betekent dat de gehele opbrengst van de acties naar de realisatie van het project zal gaan.

Deze acties kunt u in 2017 van ons verwachten:

 • Bloemenverkoop
 • De verkoop van ambachtelijke paasbroden en stroopwafels
 • Het benefietdiner
 • Diverse activiteiten op Koningsdag en daarbij een stand
 • De zomerlunch te Evangelische Gemeente Maranatha
 • Heart Beat for Albania, een gezellige avond met een optreden van hiphop artiest Spanish & Lazy
 • En meer!
 • Ga naar acties voor meer informatie

Samenwerking zal plaatsvinden met kerken uit Maassluis en omgeving.

Helpen?

Om dit alles te realiseren hebben wij uw hulp nodig! U kunt een financiële bijdrage leveren, maar ook spullen zoals (kinder)kleding en attributen voor sport & spel zijn van harte welkom. Lees onze sponsorbrief en neem contact met ons op. Wij horen graag van u!

Wie gingen er mee?

Nieuwsgierig wie de mensen achter “ID naar Albanië 2017” waren? Onderstaand kunt u lezen wie wij zijn.

Peter Brugman

Peter Brugman

Mijn naam is Peter Brugman, gelukkig getrouwd en vader van inmiddels drie volwassen kinderen. Ik ben werkzaam als Salesmanager bij het bedrijf United Care, dat zorghulpmiddelen levert aan zorginstellingen en verpleegtehuizen. Tevens ben ik bestuurslid bij de stichting "Hoop voor Albanië".

Wat we als groep dit jaar willen bereiken is dat ruim 100 kinderen een onvergetelijke vakantie week zullen hebben in de zomer van 2017. Ik zal hierin voornamelijk een coördinerende rol vervullen, waarbij ik mijn passie voor de Albanese kinderen hoop over te dragen op onze teamleden. Uit ervaring weet ik dat het fantastisch is om met een groep mensen je in te zetten voor je medemens. Ook dat je er rijker van terugkomt, als groep maar zeker ook als individu.

Ik hoop op jullie support voor het slagen van deze missie!

Adam van Buuren

Adam van Buuren

Hoi, mijn naam is Adam van Buuren, ik ben 23 jaar en woon in Maasland. Ik heb een eigen praktijk waar ik mensen help met lichamelijke klachten. Het is dan ook mijn passie om mensen te helpen en daarom ga ik dit jaar voor de 3e keer mee naar Albanië. De grootste les die ik de afgelopen keren in Albanië heb geleerd is dat wij het in Nederland zo ontzettend goed hebben en ook om die reden wil ik een deel van mijn tijd geven aan mensen die onze luxe niet hebben/kennen.

In Albanië wil ik de kinderen een onvergetelijke week bezorgen, waarin ze leren dat ze waardevol zijn en dat er hoop is voor hun toekomst. Ik wil mijn talenten in gaan zetten bij de sportactiviteiten die we in Albanië gaan doen en bij het organiseren van sponsoracties, die we tijdens de voorbereiding gaan doen. Ik heb er weer heel veel zin in en hoop op jullie steun!

Anouk Breedveld

Anouk Breedveld

Mijn naam is Anouk (18) en ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Ik heb mijn diploma gehaald dit jaar. Aangezien het best hard werken was, kon ik me niet zo goed focussen op wat ik daarna wilde doen. Daarom heb ik voor een tussenjaar gekozen, om mezelf nog eventjes wat tijd te gunnen voordat ik een grote en belangrijke beslissing moet maken. Ik werk nu 4 dagen in de week en in de andere 3 dagen ben ik bezig met God, het sociale leven, sport en de dingen die gedaan moeten worden. Ik hoop veel goeds te bereiken in Albanië. Voornamelijk de kinderen iets te leren over Gods liefde, die ik zelf in mijn leven op bijzondere wijze heb mogen ervaren. Ook hoop ik dat de kinderen en mensen daar, maar ook mijn reisgenootjes, mij dingen kunnen leren en helpen met de ontwikkeling van mij als persoon. Ik hoop met mijn enthousiasme de kinderen een geweldige week te bezorgen en te laten inzien dat ook zij geliefd, mooi gemaakt en kostbaar zijn!

Bob Spaans

Bob Spaans

Mijn naam is Bob Spaans, ik ben 24 jaar en ik kom uit Maassluis. Met een roerige periode achter de rug ben ik vorig jaar eens een kerk binnengestapt en heb ik God het afgelopen jaar nadrukkelijk mogen ervaren. Wat een verrijking! Dit voelt zo ontzettend goed dat ik het geloof met alles en iedereen wil delen. Aangezien ik nu de waardevolle mogelijkheid krijg om naar Albanië te gaan om de kinderen de week van hun leven te geven, is dit een mooie mogelijkheid om dat te doen. Door middel van sporten, toneelspellen en andere activiteiten willen we de kinderen liefde geven en alle narigheid doen vergeten. Dagelijks ben ik bezig met rappen en ik wil graag op deze manier mijn steentje bijdragen binnen dit geweldige project.

Elisa Breederveld

Elisa Breederveld

Hallo, ik ben Elisa Breederveld. Ik ben 21 jaar en woon in Vlaardingen. Ik doe een opleiding tot verpleegkundige in Rotterdam. Ik ga deze zomer voor de 2e keer naar Albanië en kijk er enorm veel naar uit. Ik hoop dat ik deze keer weer een te gek avontuur en ervaring mag mee maken. Ik wil de kinderen laten weten dat ze zichzelf mogen zijn en allemaal speciaal zijn. Ik hoop dat ze een onvergetelijke vakantie krijgen met heel veel gelach en misschien ook wel een traan. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in.

Erwin Korpershoek

Erwin Korpershoek

Hallo, mijn naam is Erwin Korpershoek en ik ben 24 jaar. Ik woon in Maasluis en studeer in Delft aan de Haagse Hoge School de opleiding Elektrotechniek. In de zomer van 2017 ga ik vrijwilligerswerk doen in Albanië en hier kijk ik naar uit. Afgelopen twee jaar ben ik er ook geweest en dan gaat er wel echt een wereld voor je open, wat hebben wij het goed in Nederland. In mijn tijd in Albanië wil ik er voor de kinderen zijn en laten merken dat ze waardevol zijn en we aan ze denken. Ook wil ik gaan uitstappen in geloof en zie uit naar de dingen die God door ons heen gaat doen.

Gerald de Fretes

Gerald de Fretes

Hey! Je mag mij “G” noemen, want Gerald de Fretes kunnen ze niet uitspreken in het Albanees. Misschien raad je het al, maar ook ik woon nu in Maasslusu #Maassluis. Met mijn pedagogische en internationale ervaringen heb ik ontdekt dat elk kind geliefd en gezien wil worden. Het zou niet uit moeten maken waar je geboren wordt. Jij mag beseffen dat je het waard bent om 2203 km af te reizen, €14.000 bij elkaar te sparen door middel van sponsoracties en een geweldig sportieve vakantie te organiseren dat eeuwigheidswaarde bevat. Als jij het zaad geeft, dan planten wij het. Vol vreugde halen we de nieuwe oogst binnen!

Inez Vruggink

Inez Vruggink

Mijn naam is Inez Vruggink, ik ben 21 jaar en ik woon in Maassluis. Ik studeer Meubel- en Interieurbouw aan het HMC in Rotterdam. Als studierichting heb ik voor ontwerpen gekozen. Omdat ik dit erg leuk vind, zal ik mij in Nederland ook weer bezig houden met het ontwerpen van de posters. In Albanië zal ik onderdeel zijn van het muziekteam. Muziek brengt mensen bij elkaar en zo overbruggen we op een creatieve manier de grote taalbarrière. Ik hoop de kinderen weer te laten genieten, ze even weg te halen uit hun dagelijkse situaties en ze een onvergetelijke zomer te geven!

Jonathan Quik

Jonathan Quik

Mijn naam is Jonathan Quik en ik ben 22 jaar. Ik doe een master in supply chain management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, maar woon zelf in Maassluis. Mijn doel is om in Albanië de kinderen voor het tweede opeenvolgende jaar weer een topvakantie te kunnen geven. Uit ervaringen van vorig jaar heb ik gemerkt dat ze er erg naartoe leven dat wij komen, dus ik ben dankbaar dat we als groep weer zo veel voor ze mogen gaan betekenen. Ik hoop dat ik de kinderen in Albanië plezier kan laten hebben door middel van sporten en verder hoop ik vanwege mijn gevoel voor taal ook door middel van simpele woordjes en zinnetjes met ze te kunnen praten en zo de communicatie tussen hen en onze groep te verbeteren.

Linsey Zwart

Linsey Zwart

Ik ben Linsey en ik ben 23 jaar. Momenteel studeer ik culturele maatschappelijke vorming in Rotterdam. Dit is een sociale studie waarin mens en cultuur centraal staan. Ook dit jaar ben ik weer helemaal enthousiast om met de groep Albanië af te reizen. Het is ontzettend mooi om te zien hoe de kinderen, door het contact wat het team met ze heeft en door de aandacht die we ze kunnen geven, weer helemaal op te kunnen zien bloeien. Door het project van Vera heen krijgen de kinderen weer hoop en toekomstperspectief. Het is mooi daar voor een korte periode aan bij te mogen dragen en ik hoop dat ze door het contact heen zullen beseffen hoe waardevol ze zijn.

Nathalie van Heusden

Nathalie van Heusden

Hallo! Mijn naam is Nathalie van Heusden en ik ben 23 jaar. Ik ben werkzaam als logopedist in een Logopediepraktijk, waarbij ik me richt op problemen in de spraak- en taalontwikkeling van kinderen. Mijn visie is werken vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het lijkt me onwijs dankbaar en bijzonder om dit in Albanië ook te doen. Met geloof, hoop en liefde wil ik de kinderen een fantastische tijd geven! De kinderen laten zien dat ze waardevol zijn, en ook kinderen van God mogen zijn. Ik ben dankbaar voor het feit dat ik hierin bij mag dragen, samen met een fantastische groep! Bovendien verwacht ik dat je ook zult groeien in relatie tot jezelf, maar ook in relatie tot God!

Patrick Schepen

Patrick Schepen

Mijn naam is Patrick Schepen, 23 jaar jong en in het dagelijks leven ben ik verkoper bij D.C. van Geest. Vorig jaar heb ik deze onvergetelijke reis naar Albanië ook gemaakt. Het is zo onwijs mooi dat je kinderen ziet veranderen door enkel liefde te geven. In dit project is namelijk veel mogelijk: we investeren in zowel de kinderen als hun broertjes en zusjes, zodat zij kunnen zien hoe je met elkaar om moet gaan. We hopen een domino effect te creëeren, zodat ieder kind weet dat ze een kind van God mogen zijn. Dit jaar kreeg ik opnieuw de kans om mee te gaan en mijn keuze was snel duidelijk. Het is bijzonder om met zo’n mooie (vrienden) groep deze kinderen te helpen.

Sarah Kooijman

Sarah Kooijman

Hallo, mijn naam is Sarah Kooijman. Ik ben 21 jaar oud en woon in Monster. Ik volg de studie ‘Sociaal Pedagogisch Hulpverlener’ in Leiden en ik zit nu in mijn tweede jaar. Ik werk momenteel in een logeerhuis voor beperkte kinderen van 4 tot 14 jaar. Dit zal mijn vierde keer worden dat ik meega naar Albanië, dus daar kunt u al uit afleiden dat het een super tof project is. Ik vind het heel bijzonder dat ik wéér mee mag en zo kan zien hoe de kinderen groeien. Het mooiste vind ik om te zien dat het zaadje wat wij planten, het jaar daarna al een heel stuk is gegroeid. Ik kijk er erg naar uit om al mijn liefde met de kinderen te delen en te laten zien dat God onwijs veel van ze houdt. Daarnaast zou ik ze graag willen bemoedigen in hun talenten en in wie zij zijn. Dit jaar zal ik mijn steentje bijdragen door mee te doen aan de sponsor acties in Nederland en door in Albanië een knuffel uit te delen aan de mensen, te luisteren naar hun verhalen en voor hen te bidden.

Sera Vruggink

Sera Vruggink

Mijn naam is Sera, ik ben 23 jaar. Ik help graag mensen, hier in Nederland door middel van mijn studie en werk in het begeleiden van mensen met psychische problemen, maar ook zeker in het buitenland. Ik ben mij goed bewust van de minder bedeelden in Nederland, daarnaast wil ik ook verder dan Nederland reiken. Vorig jaar was een prachtige ervaring, die ik iedereen gun. Ik vind het onwijs gaaf om de kinderen en de ouderen te kunnen ondersteunen en liefde te geven. Liefde geven klinkt standaard en vanzelfsprekend, maar zo normaal is dat voor hen niet. Ouders die onder invloed van drank zijn, kindermishandeling of verwaarlozing, vrouwen/ meisjes die als minderwaardig worden gezien zijn slechts een paar voorbeelden. Ik als trotse Nederlander bof met een warm thuis en goede voorzieningen in het land. Het was dan ook prachtig om te zien stralen, zoals kinderen horen te doen. Tijdens deze reis wil ik mijn talenten inzetten door gitaar te spelen en te zingen met de kinderen in Albanië.

Onze Acties

Dit waren onze acties, zie de verslagen hiervan bij updates.

Onze Sponsors

Dit waren onze sponsors. Zij hebben ons financieel of door middel van goederen ondersteund. Wij zijn erg dankbaar voor de steun! Zonder jullie was het niet gelukt.

 

Onze updates

Lees hieronder de verslagen van alle acties in Nederland en de belevingen in Albanië.