De reis naar Albanië in de zomer van 2016

Missie ID naar Albanië 2016

In de zomer van 2016, van 8 juli t/m 16 juli, gaan wij met een groep namens de Evangelische Gemeente Maranatha uit Maassluis en met ondersteuning van de stichting ‘Hoop voor Albanië’ vrijwilligerswerk doen in Albanië. Dit zullen wij doen bij de stichting ‘Seed of Hope’. Deze stichting helpt het gehele jaar elke week 500 kinderen, gezinnen en bejaarden in hun dagelijkse levensbehoeften.

Samen brengen we hoop

Onze missie is om met elkaar hoop te brengen in Albanië. Dit willen we gaan doen door:

 • Ruim 100 kinderen meenemen op een 4-daagse kampeervakantie voor een onvergetelijke vakantie.
 • Muziek, drama en sport activiteiten.
 • Voedselpakketten uit te delen aan de minst bedeelden.
 • Werkzaamheden te verrichten, zoals aan het hoofdgebouw, zodat het nóg beter tot zijn recht komt.
 • Mensen in de omgeving aan te sporen iets voor hun eigen bevolking te betekenen.
 • Veel knuffels te geven, zodat de kinderen zich gewaardeerd voelen (want dit zijn ze natuurlijk ook!)

Onze acties

Voordat we naar Albanië gaan, zullen we acties organiseren om geld op te halen om de bovenstaande punten te financieren. Wij betalen zelf onze tickets en verblijf, dus alle opbrengst gaat direct naar dit project. De acties die we gaan ondernemen zijn:

 • Bloemenverkoop op Valentijnsdag.
 • Verkoop van stroopwafels en paasbroden.
 • Benefietdiner.
 • Stand op Koningsdag.
 • Klussen
 • Zomerlunch.
 • En meer…

Helpen?

Om dit te realiseren hebben we ook uw hulp nodig! U kunt een financiële bijdrage leveren, maar ook spullen zijn van harte welkom, lees onze sponsorbrief en neem dan contact met ons op. We horen graag van u!

Wie gingen er mee?

Nieuwsgierig wie de mensen achter “ID naar Albanië 2016” waren? Onderstaand kunt u lezen wie wij zijn.

Peter Brugman

Peter Brugman

Mijn naam is Peter Brugman, 49 jaar, getrouwd met Marian en de vader van Anna, Thomas en Chris. Ik ben werkzaam als Key-accountmanager bij het bedrijf United Care, dat zorghulpmiddelen levert aan zorginstellingen en verpleegtehuizen. In mijn vrije tijd probeer ik mij bezig te houden met sporten, ben ik elftalbegeleider bij SC Monster 1 en ben ik actief voor de stichting Hoop voor Albanië.

Wat we als groep dit jaar willen bereiken is dat ruim 100 kinderen een onvergetelijke vakantie week zullen hebben in de zomer van 2016. Ik zal hierin voornamelijk een coördinerende rol vervullen, waarbij ik mijn passie voor de Albanese kinderen hoop over te dragen op onze teamleden. Uit ervaring weet ik dat het fantastisch is om met een groep mensen je in te zetten voor je medemens. Ook dat je er rijker van terugkomt, als groep maar zeker ook als individu.

Ik hoop op jullie support voor het slagen van deze missie!

Adam van Buuren

Adam van Buuren

Hoi, mijn naam is Adam van Buuren, ik ben 22 jaar en woon in Maasland. Ik heb een eigen praktijk waar ik mensen help met lichamelijke klachten. Dit doe ik met een nieuwe methode die Mylogenics heet en die erg goed werkt. In Albanië wil ik de kinderen een onvergetelijke week bezorgen, waarin ze leren dat ze waardevol zijn en dat er hoop is voor hun toekomst. Ik wil mijn talenten in gaan zetten bij de sportactiviteiten die we in Albanië gaan doen en bij het organiseren van een aantal acties, die we tijdens de voorbereiding gaan doen. Ik heb er heel veel zin in!

Anne van Deursen

Anne van Deursen

Hallo, mijn naam is Anne van Deursen. Iets wat ik ontzettend bijzonder vind, ik mag weer mee naar Albanië. Je stapt nooit twee keer in de zelfde rivier. Dit betekend dat er nieuwe avonturen, nieuwe belevenissen en nieuwe uitdagingen op ons liggen te wachten. Tijd is liefde en liefde is ontzettend kostbaar. Ik wil de kinderen, jongeren en de organisaties overladen met liefde, enthousiasme en gekkigheid. Dit geweldige avontuur is nu al begonnen en alle voorbereidingen draaien op volle toeren. Ik kijk er enorm naar uit, als ik dat al doe des te meer de kinderen in Albanië. Ik ben blij dat ik deze kans opnieuw krijg om een onderdeel te zijn van een geweldig reis.

Elisa Breederveld

Elisa Breederveld

Hallo ik ben Elisa Breederveld en ik ben 20 jaar oud. Ik woon in Vlaardingen en doe een studie verpleegkunde in Rotterdam. Als bijbaan werk ik in de horeca in Vlaardingen. Ik ga mee naar Albanië, omdat ik graag wat wil betekenen in Gods koninkrijk. God is vol liefde en dat wil ik graag uitdelen en ik denk dat dit een mooie manier is. Ik ben zorgzaam en sociaal en denk dat deze kinderen een beetje extra aandacht goed kunnen gebruiken.

Erwin Korpershoek

Erwin Korpershoek

Hallo, mijn naam is Erwin Korpershoek en ik ben 23 jaar. Ik woon in Maasluis en studeer in Delft aan de Haagse Hoge School de opleiding Elektrotechniek. In de zomer van 2016 ga ik vrijwilligerswerk doen in Albanië en hier kijk ik naar uit. Afgelopen jaar ben ik er ook geweest en dan gaat er wel echt een wereld voor je open, wat hebben wij het goed in Nederland. In mijn tijd in Albanië wil ik er voor de kinderen zijn en laten merken dat ze waardevol zijn en dat we aan ze denken.

Gerald de Fretes

Gerald de Fretes

C’kemi / Hallo!
Ze noemen mij Gerald de Fretes aka "G, ^Roc_Key^7." Ik ben woonachtig te Heavenburger, want dat klinkt cooler dan Maassluis. Met mijn internationale ervaringen en pedagogische vaardigheden hoop ik brugjes te kunnen slaan tussen verschillende culturen in Albanië. Met mijn dans en theater skills gaan we er sowieso een dikke fissa van maken! Verder hoop ik dat de kids zich gezien voelen en dat ze mogen weten dat ze mogen zijn, ongeacht hun afkomst of wat dan ook. Het zal een drukke tijd worden waar mega veel voorbereidend werk in zit en op plaats van bestemming hard gewerkt en samengewerkt moet worden.

Inez Vruggink

Inez Vruggink

Mijn naam is Inez Vruggink, ik ben 20 jaar en woon in het prachtige Maassluis. Ik volg de opleiding Meubelmaker/ (Scheeps)Interieurbouwer aan het Hout en Meubileringscollege in Rotterdam. Daarnaast werk ik bij het lekkerste Chinese afhaalcentrum in Maassluis, namelijk Kam Fong. Ik denk dat ik mijn liefde voor kinderen en muziek maken erg goed kan gebruiken tijdens ons bezoek aan Albanië. Omdat we nauwelijks met de kinderen in Albanië kunnen communiceren, hoop ik dat muziek ons dichterbij elkaar brengt. Ik hoop Gods liefde, kracht en hoop door te geven aan de kinderen en ze mede daardoor een onvergetelijke zomer te geven!

Jonathan Quik

Jonathan Quik

Mijn naam is Jonathan Quik en ik ben 21 jaar. Ik studeer bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, maar woon zelf in Maassluis. Mijn doel is om in Albanië uit mijn comfort zone te gaan stappen om zo heel veel nieuwe ervaringen op te kunnen doen. Ook wil ik beter leren dienen. Ik hoop dat ik de kinderen in Albanië plezier kan laten hebben door middel van sporten en verder hoop ik vanwege mijn gevoel voor taal ook door middel van simpele woordjes en zinnetjes met ze te kunnen praten en zo de communicatie tussen hen en onze groep te verbeteren.

Joris van Soest

Joris van Soest

Hallo, ik ben Joris van Soest, 19 jaar oud en woon in Maasland. Momenteel volg ik de opleiding VEVA. Dit is een voor opleiding voor luchtmobiel of korpsmariniers. Later wil ik graag veiligheid brengen in landen waar dat nodig is, omdat elk persoon veiligheid verdient in zijn of haar leefomgeving. Elk persoon moet zich thuis kunnen voelen in zijn eigen woonplaats. Ook in Albanië, hier leven gezinnen veel in armoede en daar wil ik met het team IDnaarAlbanië iets aan doen.

Linsey Zwart

Linsey Zwart

Ik ben Linsey en ik ben 22 jaar. Momenteel studeer ik culturele maatschappelijke vorming in Rotterdam. Dit is een sociale studie waarin mens en cultuur centraal staan. Ook dit jaar ben ik weer helemaal enthousiast om met de groep Albanië af te reizen. Het is ontzettend mooi om te zien hoe de kinderen, door het contact wat het team met ze heeft en door de aandacht die we ze kunnen geven, weer helemaal op te kunnen zien bloeien. Door het project van Vera heen krijgen de kinderen weer hoop en toekomstperspectief. Het is mooi daar voor een korte periode aan bij te mogen dragen en ik hoop dat ze door het contact heen zullen beseffen hoe waardevol ze zijn.

Manya Eijsberg

Manya Eijsberg

Mijn naam is Manya Eijsberg, 22 jaar oud en ik werk als hostess voor Spirit & Promotions. Ik hoop in Albanië doormiddel van sport en spel de taalbarrière te verleggen. Op deze manier kan er toch contact gemaakt worden met de kinderen. Door ze een week ontspanning geven en kind laten zijn.

Patrick Schepen

Patrick Schepen

Ik ben Patrick Schepen, 22 jaar en ik woon in ‘sGravenzande. In mijn dagelijks leven ben ik verkoper bij de plantenkwekerij DC van Geest in ‘sGravenzande. Via de ID kwam het op mijn pad om naar Albanië te gaan, Peter vertelde op een ID avond wat zij voor de kinderen in Albanië betekenen. Hij liet foto’s zien van kinderen die alleen maar glimlachten. Ik vond het best bizar dat die kinderen met een knuffel al zo blij waren! Hoe vet is het om in één week deze kinderen zo’n mooie week te geven waar ze nog lang op terug kunnen kijken. En waar jij een onderdeel van was met een super geschikte groep! Mijn keuze was dus snel gemaakt: Ik ga naar Albanië!

Sarah Kooijman

Sarah Kooijman

Hallo, mijn naam is Sarah Kooijman. Ik ben 19 jaar oud en woon in Monster. Op dit moment studeer ik voor Sociaal Pedagogisch Hulpverlener in Leiden en ik zit nu in mijn eerste leerjaar. Dit zal mijn derde keer worden dat ik meega naar Albanië, dus daar kunt u al uit afleiden dat het een super tof project is. In Albanië is mijn doel om de kinderen hoop, geloof en liefde te geven. Ik wil ze graag meegeven dat er mensen zijn die naar hen omkijken en dat zij ook van waarde zijn. In Albanië zal ik mijn liefde uitdelen aan de mensen en hopelijk door muziek mij verbinden met de kinderen/jongeren en zal ik mij voor 100% inzetten tijdens de activiteiten in Nederland en in Albanië.

Sera Vruggink

Sera Vruggink

Mijn naam is Sera, ik ben 22 jaar. Ik help graag mensen, hier in Nederland door middel van mijn studie (Persoonlijk Begeleider), maar ook zeker in het buitenland. Ik ben mij goed bewust van de minder bedeelden in Nederland, daarnaast wil ik ook verder dan Nederland reiken. Toen ik hoorde over de mogelijkheid om naar Albanië te gaan, kon ik niet enthousiaster worden! Ik vind het onwijs gaaf om de kinderen en de ouderen te kunnen ondersteunen en liefde te geven. Liefde geven klinkt standaard en vanzelfsprekend, maar zo normaal is dat voor hen niet. Ouders die onder invloed van drank zijn, kindermishandeling of verwaarlozing, vrouwen/ meisjes die als minderwaardig worden gezien zijn slechts een paar voorbeelden. Ik als trotse Nederlander bof met een warm thuis en goede voorzieningen in het land. Tijdens deze reis wil ik mijn talenten inzetten door middel van dramastukken op te voeren, gitaar te spelen en te zingen met de kinderen in Albanië. Bedankt voor de vele manieren van steun die jullie ons geven om dit project te kunnen uitvoeren.

Onze Acties

Dit waren onze acties, zie de verslagen hiervan bij updates.

Onze Sponsors

Dit waren onze sponsors. Zij hebben ons financieel of door middel van goederen ondersteund. Wij zijn erg dankbaar voor de steun! Zonder jullie was het niet gelukt.

 

Onze updates

Lees hieronder de verslagen van alle acties in Nederland en de belevingen in Albanië.

Koningsdag