Reisverslag nr. 2

15 juli 2018

We zijn alweer twee dagen met de kinderen op pad. Tot nu toe is het super! We genieten enorm van elkaar, het weer en de kids.

Zaterdag 14 juli
Vandaag stonden we vroeg op, al om 6:30 uur zaten we aan het ontbijt in het huis van Vera, waar ook haar project plaats vindt. We pakten alle laatste spullen in en laadden de bus in voor vertrek. Om 8:00 uur hadden we afgesproken bij de schoenfabriek. Alle kinderen stonden al te wachten. Zij zijn tussen de 4 en de 20 jaar. Nadat alles was ingeladen, vertrokken we met 2 tourbussen vanuit Tirana richting het zuiden van Albanië. Tijdens de reis zagen sommige van ons bekenden van vorig jaar en anderen ontmoetten de kinderen voor de eerste keer. Het was erg gezellig in de bus. Lekker veel praten, muziek aan en er werd zelfs gedanst. Na een tijd konden we vanuit de bergen de Middellandse zee zien, een prachtig uitzicht. In deze zee zullen we gaan zwemmen! Sommige kinderen hadden nog nooit de zee gezien, dus dit was erg speciaal voor hen. Na een lange rit van 5 uur kwamen we eindelijk aan op de camping met de zee op rolafstand. We gingen lekker met z’n alle wat eten. De moeders die mee zijn, koken voor ons allemaal en wassen af, wat echt super is. Na het eten werden de kinderen verdeeld over de tenten, zodat iedereen een fijn plekje heeft om te slapen. In de middag op het heetst van de dag, toen het 32-34 graden was, hadden we even tijd om te chillen. Gelukkig is het niet zo warm als vorig jaar. Toch moeten veel van ons wennen aan de warmte, maar dat gaat al snel beter. Aan het einde van de middag zetten we alle spullen klaar voor het geven van de kleding. Een voor een kwamen daarna de kinderen met een van ons langs de tassen met kleding en schoenen, waar we een goede maat voor hen uitzochten. Hierna kregen ze nog een toilettasje met inhoud. Na het uitdelen van de kleding aten we samen en relaxten we wat. Hierna zongen we een aantal liedjes onder leiding van Anouk die de zangleiding heeft, Mathijn op de gitaar en Sander achter de piano. Rond 22:00 uur, wat later dan gepland, gingen de jongste kinderen naar bed. De oudere kinderen en ons team hadden nog wat lol en gezelligheid voordat wij ook lekker gingen slapen.

Zondag 15 juli
De volgende morgen waren we al om 5:30 uur kinderen wakker, heerlijk vroeg. Terwijl sommigen nog half sliepen, kwam ons team samen om 7:30 uur om de dag te beginnen met gebed. Een paar van ons hadden slecht geslapen en anderen goed, maar we gingen er tegenaan. De bedoeling was dat we om 8:00 uur alle kinderen zouden wakker maken, maar dit was niet meer nodig. Nadat iedereen klaar was voor de dag, deden we met alle kinderen een morning workout. Na het ontbijt zongen we wat liedjes met elkaar voor God. Toen was het zover: het strand. Eerst werden alle kinderen ingespoten met zonnebrandcrème en smeerden ze elkaar in. Met alle zwemspullen en speelgoed liepen we naar het strand waar we heerlijk konden zwemmen en verkoeling hadden. De zee zag er prachtig uit, zo tussen de bergen. We konden allemaal heerlijk genieten van de zon, de zee en elkaar. Na 2 uurtjes op het strand gingen we met z’n alle terug naar de camping om te lunchen. Ondanks de zonnebrandcrème waren er toch wat mensen verbrand. Na een paar uurtjes rust, chillen en spelen gingen we nog even naar het strand om te zwemmen en af te koelen. We konden helaas geen sport en spel doen, omdat het op de camping nu veel toeristischer is dan vorige jaren. Hierdoor is er weinig plek. Dit is natuurlijk wel heel goed voor de camping en Albanië. Hierna gingen we lekker eten. Na het eten speelden Adam, Jonathan en Frank het eerste deel van het verhaal van de verloren zoon uit voor de kinderen. Hierna lazen we het stukje ook uit de bijbel. Toen gingen we lekker zingen met Anouk, Sander en Mathijn. Tijdens de korte dienst deelde Patrick iets over zijn eigen leven met betrekking tot het liedje At the Cross. Vervolgens vertelde Sander over dat God liefde is en dat die liefde eigenlijk overal in terug te vinden is. Daarom is het belangrijk dat we ook elkaar lief hebben. Hierna gingen de jongste kinderen naar bed. Hierna dronken we nog wat en was er gezelligheid.

We gaan nu bijna naar bed, morgen is er weer een nieuwe dag waar we enorm naar uitkijken! We merken dat er echt een klik is tussen de kinderen en ons. Het is heel leuk om met hen op te trekken en zelfs wat woorden Albanees te leren. Bedankt voor het lezen, over een paar dagen komt er een nieuwe update!